cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
eenverdieners
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2018 door RMU

RMU in open brief op de bres voor eenverdieners

De RMU heeft donderdag een open brief verstuurd aan de Tweede Kamer en de betrokken bewindspersonen, met een oproep om daadwerkelijk de kloof in belastingdruk tussen een- en tweeverdieners te verkleinen. Daarnaast komt de vakorganisatie met een voorstel om eenverdienersgezinnen met kinderen nog verder tegemoet te komen.

Donderdagmiddag staat het Tweede Kamerdebat gepland waarin met staatssecretaris Snel gesproken wordt over het alarmerende CPB-rapport ‘Eenverdieners onder druk’. Peter Schalk, Raad van Bestuur RMU: “Het verschil in belastingdruk tussen een- en tweeverdieners blijft onbehoorlijk groot. De meest eenvoudige en haalbare maatregel om dit aan te pakken, is de afbouw van de overdraagbaarheid van de algemene heffingskorting terugdraaien.”

De RMU wijst er verder op dat met name de mindervermogende eenverdienersgezinnen met kinderen de dupe zijn. “Om hen tegemoet te komen, stelt de RMU nu voor om het kindgebonden budget samen te voegen met het geld voor de kinderopvang tot een Bestedingspakket Kinderen. De meest benadeelde eenverdieners, namelijk gezinnen met kinderen, gaan er met dit Bestedingspakket Kinderen ook het meest op vooruit. Bovendien geeft het alle ouders veel meer vrijheid om eigen keuzes te maken zonder financieel gestraft te worden. Want het Bestedingspakket Kinderen ontvangen alle ouders, ongeacht of zij een- of tweeverdiener zijn en ongeacht of zij van kinderopvang gebruikmaken,” aldus Schalk.

De Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) is een christelijke vakorganisatie voor werknemers, werkgevers en zelfstandigen met ruim 17.000 leden. Jaarlijks behartigt de RMU bijna 6.000 zaken van leden en komt ze op voor maatschappelijke belangen.

Lees ook: "Keuzevrijheid van gezinnen met één inkomen staat onder druk".

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen