cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mozaiek0318
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Evangelische kerk Mozaiek0318 start zusterkerk in Bunschoten-Spakenburg

De evangelische gemeente Mozaiek0318 in Veenendaal gaat een zusterkerk planten in Bunschoten-Spakenburg. Dit is afgelopen zondag tijdens de samenkomst bekend gemaakt, laat het Reformatorisch Dagblad weten.

Rik & Jeffrey bespreken dit onderwerp ook in de CIP Podcast.

Sinds 2012 is Kees Kraayenoord voorganger van Mozaiek0318. In vijf jaar groeide die uit van een huiskring tot een megakerk met elke zondag meer dan tweeduizend bezoekers in twee diensten. Vanwege de vele bezoekers heeft men overwogen om op zondag een derde samenkomst te organiseren. Na gesprekken met bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg en directe omgeving heeft de evangelische kerk uiteindelijk gekozen voor een nieuwe, lokale kerk.

In een interview met het Nederlands Dagblad sprak Kraayenoord vorig jaar over zijn kerkelijke gemeente in de BibleBelt. "Ik houd van traditie, van een kerk die al eeuwenoud is. Maar ik geloof ook dat elke generatie haar eigen kerkelijke initiatieven nodig heeft. Als over veertig, vijftig jaar Mozaiek niet meer bestaat, so what? Wij geven het stokje dan weer over aan de volgende generatie om het op hun manier te doen."

Over de oorzaak van de kerkgroei zei hij: "Wat ik vooral hoor is: een warm bad. Mensen voelen zich welkom en gezien. Dat gaat niet vanzelf; daar moet je bewust op inzetten. Vanaf de parkeerwacht, het welkomteam, de koffie tot en met het kinderwerk, willen we mensen laten merken dat er op hen gerekend is."

Wanneer de geboorte van Mozaiek033 gaat plaatsvinden, is niet bekend. De kerken in Bunschoten-Spakenburg zijn zondag per e-mail geïnformeerd over de plannen.

Foto: Mozaiek0318

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Laten we ons verheugen over elk initiatief waar nieuwe kansen worden geboden om mensen met het evangelie te bereiken.

Vroeger werkte ik met een 27 MC zender in een Brabants dorpje en bereikte veel mensen die anders nauwelijks het evangelie gehoord zouden hebben. Nieuwe gemeenten met een andere insteek geven hoop op het bereiken van onkerkelijken of gelovigen die ooit zijn afgehaakt. Laten we blij zijn met deze initiatieven.