cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
smartphoneverslaving
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 april 2018 door Redactie

Rik & Jeffrey over ds. Zondag, Elbert Dijkgraaf & smartphoneverslaving

Vanaf deze week publiceert CIP.nl iedere woensdag de CIP podcast waarin het nieuws van de afgelopen week wordt besproken. Deze week spreken ze over hun omgaan met de smartphone en gaat het helaas ook over verdrietige berichten, waaronder het overlijden van Rhodé Zondag (14) en het vertrek van SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf. Ze eindigen met een positieve noot. 

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Maandagmiddag kreeg ds. W. A. Zondag, predikant in de gereformeerde gemeente Woerden, vreselijk nieuws te horen. Zijn dochter is door een ongeluk om het leven gekomen. Opvallend is dat de dominee afgelopen zondag twee preken hield over omgaan met lijden en dood. Toeval, of heeft het zo moeten zijn? CIP-redacteur Jeffrey Schipper wijst op het feit dat predikanten voorafgaand aan hun preek bidden om leiding van de Heilige Geest. In dat kader is het bijzonder dat deze woorden vanaf de kansel hebben geklonken.

Rik zegt hierover: "Als dit mij zou overkomen zou ik boos zijn op God. Ds. Zondag heeft min of meer gepreekt over wat hem die dag erna is overkomen. Als je dat hoort, scheurt je hart."

Ook voormalig Kamerlid Elbert Dijkgraaf kwam ter sprake. De mannenbroeder van de SGP besloot de Tweede Kamer te verlaten om zijn huwelijk te redden. "Knap dat hij openlijk durft te zeggen dat de balans tussen privé en werk zoek is," zegt Rik. SGP-woordvoerder Arnoud Proos vindt niet dat journalisten zouden moeten vragen of er ook echt al sprake is van een echtscheiding. Of juist niet. In de CIP Podcast vragen Rik en Jeffrey zich af of het ethisch verantwoord is om die vraag te stellen. 

Jeffrey besloot vorige week tijdens zijn vakantie in Normandië om zijn telefoon met rust te laten. Hij genoot er inens van. De redacteur geeft toe dat hij niet alleen getrouwd is met zijn vrouw, maar stiekem ook met zijn telefoon. "Heerlijk om dan alleen met je vrouw te zijn!" 

Onderweg naar je werk of thuis op de bank de CIP podcast terugluisteren?

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen