cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rutger van den Noort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Christelijke publicist kiest voor gezin en stopt met zijn werk

Aan de hand van veel gelezen columns bouwde Rutger van den Noort een groot netwerk op. De schrijver organiseerde afgelopen vrijdag een grootschalige studiebijeenkomst, genaamd de Nederlandse Leeuw. De publicist maakt een radicale keuze door zijn werk neer te leggen, laat hij weten via Opiniez.com.

Van den Noort: "Op een gegeven moment – ik denk dat het eind december was – kwam ik thuis en viel mijn oog op een leuk bordje dat mijn vrouw in de keuken had neergezet. Het bleek er al wel langer te staan, maar ja: ik ben een man en heb dat soort dingen niet al te snel door. Op het bordje staat “Als je er niet vrolijk van wordt, dan moet je het niet doen”. Het raakte me, maar ik parkeerde het gevoel in het rijtje van één van Wouter Bos’ uitspraken: “Mijn doel voor Nederland is dat we het allemaal een stukje leuker gaan hebben”. Maar het bordje bleef naar me kijken. Elke dag liep ik er langs en het bleef me intrigeren. Ik concludeerde dat dit bordje er niet voor niets stond. Het bordje was onbewust (toeval) of bewust (God) voor mij bedoeld. Ik ben er van overtuigd geraakt dat ik mijn bakens moet verzetten.

Toen ik dit aan mijn vrouw vertelde ging ze stralen. En ik met haar. Maar toen kwamen de problemen. Wat hoe kan je nou opeens stoppen? Ga je dan niet meer schrijven? Ga je dan niet meer twitteren? Ik besloot hier goed over na te denken en heb alle scenario’s afgewogen waarbij mijn uitgangspunt was dat ik altijd eerlijk en oprecht heb gestreden voor alles waarvan ik dacht dat het waardevol was. Ik wil dus niet anoniem gaan schrijven of twitteren, het is het verloochenen van mezelf en als je iets scherps zegt, dan moet je daarvoor verantwoordelijkheid dragen. Ik kwam uiteindelijk maar op twee scenario’s terecht: doorgaan op de huidige route of compleet stoppen. Mijn keuze is gevallen op het laatste."

Lees hier het volledige commentaar van Rutger van den Noort.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen