Benaiah: "Er is zoiets als een hemelse portemonnee"
Iedereen in zijn omgeving ging de gebaande weg en was bezig met een studie of baan. Maar Benaiah had het gevoel dat God hem vroeg zijn jonge jaren te geven. Hij gaf alles op en zwierf zeven jaar van land naar land en leefde van wat God hem gaf. Met als doel om het leven van Jezus te laten zien en te onderwijzen en er te zijn voor zijn medemens. Zijn koffer en laptop waren zijn kostbaarste bezit.
“Het is een levenskunst om te leren leven ten koste van jezelf zodat de ander kan leven,” zegt Benaiah die inmiddels al weer jaren in Nederland woont. Hij schreef een boek getiteld ‘Leven om te geven’. De titel doet vermoeden dat het een proces is en dat was het ook voor Benaiah. De nood en leegte in met name Nepal raakte hem enorm. Hij werd wakker geschud toen een straatjongen die in zijn opvanghuis woonde een hond schopte omdat deze hem lastigviel. Een van de andere jongens corrigeerde de schoppende jongen en zei: ‘Niet doen! Hij is een van ons.’ Het clubje lachte hartelijk om de opmerking maar Benaiah werd in zijn hart getroffen, dat ze zo min over zichzelf dachten. Ondanks al het leed dat hij zag en het goede met het kwade soms niet kon rijmen, twijfelde hij nooit aan het hart van God.
Benaiah: “De club van teleurgestelde christenen is een wereldwijde club. En hoe word je daar lid van? Door teleurgesteld te raken in God. Dat wil ik niet. Ik wil kijken naar de lichtpuntjes.” Ook al gelooft Benaiah dat christenen door dezelfde dingen gaan als niet-gelovigen, kiest hij ervoor op God te vertrouwen. Ging hem dat gemakkelijk af? Integendeel. Proefondervindelijk vertelt Benaiah: “Ik moest leren om me geen zorgen te maken, want soms wist ik niet waar het geld vandaan moest komen voor eten of een ticket. Maar er is ook zoiets als een hemelse portemonnee waar je aanspraak op mag maken!”
Bekijk het volledige gesprek met Benaiah en klik hier voor meer video's van Hour of Power:
Hour of Power zoekt naar 500 nieuwe donateurs. Klik hier voor meer informatie.
Praatmee