cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 januari 2017 door Refoweb.nl

Cocky Drost: "Praat met je vrienden over seks"

"Soms wordt er over gepraat alsof het juist ontzettend bijzonder is. En ja, dat kan het op sommige momenten zeker zijn. Maar het is ook gewoon iets menselijks, iets wat bijna iedereen kent of gaat kennen," zegt Cocky Drost in de vragenrubriek van Refoweb.nl. De vragensteller wil weten waar de grens ligt in het praten over seks. Volgens haar zou je moeten praten over seks met je vrienden. 

Cocky: "Ik denk zelf dat het gezond is, dat je al van jongs af aan leert om op een gezonde manier over seks te praten. Niet als iets zondigs: seks is binnen de veiligheid van een liefdevolle relatie juist een briljante manier om mensen met elkaar te verbinden! Maar ook niet als iets oppervlakkigs. Dat er soms over wordt gegiecheld of gegrapt is niet verbazend: seks is iets heel kwetsbaar, iets wat raakt aan je identiteit. Dat is soms best eng en dan is het gemakkelijker om er lollig over te doen. Ergens hoort dat ook bij je ontwikkeling: seks is iets waar niet iedereen gemakkelijk over praat. Juist door er met vrienden over te praten, kun je dat ‘leren’. Maar ik merk wel dat je er op verschillende manieren over kunt praten. Als ik merk dat tieners er op een vunzige manier over praten, merk ik dat ze er a) heeeeeel weinig over weten, b) het best wel heel erg eng vinden en c) bij seks misschien eerder aan porno denken dan aan seks in een liefdevolle relatie.

Ik denk zelf dat het vooral belangrijk is dat tieners ook een plek hebben waar ze op een gezonde manier over seks kunnen praten. Waar ze hun vragen kunnen stellen, hun onzekerheden mogen hebben maar ook waar ze er af en toe over kunnen lachen. Dat ze weten: ik ben niet de enige die soms dol wordt van al die rondgierende hormonen."

Lees hier de volledige beantwoording van Cocky Drost op Refoweb.nl.

Lees ook: Seks is niet slechts een bijzaak


Seksualiteit
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
Meer over Seksualiteit »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen