cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arjan Klein
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2016 door Jeffrey Schipper

Arjan Klein weg bij Reformatorische Omroep na verschil van inzicht

Directeur van Stichting Reformatorische Omroep (RO) Arjan Klein gaat vanwege een verschil van inzicht de organisatie met ingang van het nieuwe jaar verlaten. Er was al geruime tijd sprake van een conflict.

'In de afgelopen jaren is de RO sterk gegroeid in omvang en professionaliteit', luidt de verklaring. 'De omroep heeft een niet meer weg te denken plaats in de gereformeerde gezindte verworven. Bij de huidige organisatiecultuur past een nieuwe bestuurder met een ander directeursprofiel. De Raad van Toezicht en Klein hebben in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan.'

De  Raad van Toezicht is erkentelijk voor het werk van Klein: "Met energie en doorzettingsvermogen heeft Arjan zijn directeurs-rol vervuld. We hebben echter ook moeten constateren dat er verschil van inzicht is ontstaan over het voor de toekomst te volgen beleid en de functie van de directeur hierin. Dit laat onverlet dat de RO waardering heeft voor de bijdrage van Arjan Klein aan de RO."

Arjan Klein was vijf jaar lang directeur van de RO. Daarvoor was hij fulltime ondernemer met zijn beursorganisatiebedrijf Doornburgh.

"De afgelopen vijf jaar heb ik met veel plezier, passie en enthousiasme gebouwd aan de RO", zo blikt de 38-jarige Klein terug. "Ik zal de organisatie, de uitzendingen en de vele mooie externe contacten gaan missen. Ik draag het werk van de RO een warm hart toe en blijf dat doen. Maar het is nu tijd voor iets nieuws."

De Raad van Toezicht van de RO beraadt zich momenteel over de opvolging van Klein. De medewerkers en vrijwilligers zullen zich in blijven zetten voor het vertrouwde geluid voor jongeren en ouderen in de gereformeerde gezindte.

Drs. I.A. Kole, secretaris Raad van Toezicht, liet tegenover CIP.nl weten "somber" te zijn vanwege de hele situatie. Volgens hem is alles in "goed overleg" gegaan. Volgens bronnen van CIP.nl is dit absoluut niet het geval.