cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2016 door Jeffrey Schipper

Voormalig RD-hoofdredacteur haalt uit naar de EO

"Er is sprake van een sterke relativering van de christelijke leer. Ook door een organisatie die zich vanouds liet voorstaan op haar Bijbelgetrouwheid," schrijft dr. C. S. L. Janse in een opiniestuk in het Reformatorisch Dagblad. De voormalig hoofdredacteur van deze krant sluit zich aan in de rij met EO-critici nadat de omroep onlangs de remonstrantse predikant Tom Mikkers aanstelde.

Janse: "Volgens de EO-directie is Tom Mikkers 'betrokken, gelovig en creatief.' Als remonstrant behoort hij ook tot de achterban van de EO. Nu men de IKON geïncorporeerd heeft, moet men immers het hele kerkelijke spectrum vertegenwoordigen. Maar heeft men er nooit over nagedacht of men dat om principiële redenen wel zou kunnen? Botsen allerlei standpunten uit de bredere kerkelijke wereld niet frontaal met de boodschap van de Bijbel?

Het maakt kennelijk niet zo veel meer uit wat men gelooft. In wezen komt het toch allemaal op hetzelfde neer, zo lijkt het."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen