cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2015 door Redactie

Zoon van Billy Graham prijst Vladimir Poetin vanwege homobeleid

De zoon van de bekende evangelist Billy Graham heeft vorige week Rusland bezocht. Franklin Graham vertelde Russische media dat hij Vladimir Poetin waardeert voor het beschermen van het 'traditionele christendom' en het beschermen van de Russen tegen "homopropaganda". Hij doelde daarmee op de homowet uit 2013 waarin de rechten van pro-homobewegingen werden ingeperkt.

Homo's hebben in Rusland geen vrijheid van meningsuiting. In het interview bekritiseerde Graham ook Barack Obama, die volgens hem de christelijke waarden in de VS vernacheld. Zo is onlangs in de VS het homohuwelijk overal gelegaliseerd. Graham is daar een groot tegenstander van. 

Franklin Graham bezocht ook Patrarch Kriill, leider van de Russisch Orthodoxe Kerk. Tegen hem zei hij dat hij zich als jongeman zorgen maakte over de invloed van het communisme. Na de Val van de Muur verdween het communisme. "Helaas promoot mijn president het atheïsme. Ik sprak hierover met mijn president, maar hij begreep mij niet. Helaas heeft hij geen christelijk wereldbeeld." 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen