cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2015 door Jeffrey Schipper

John Piper noemt omarming homohuwelijk een ramp

"Ik heb het gevoel dat we niet beseffen wat voor een ramp er zich voordoet. De Bijbel zwijgt niet over dergelijke besluiten," reageert John Piper op de aanvaarding van het homohuwelijk in de Verenigde Staten (VS). Onlangs werd bekend dat het Amerikaanse hooggerechtshof het homohuwelijk voor heel Amerika heeft gelegaliseerd. 

Piper: "Naast de duidelijkste uitleg van de zonde van homoseksuele geslachtsgemeenschap (Romeinen 1: 24-27) staat er de aanklacht tegen de goedkeuring en institutionalisering van die zonde. Hoewel mensen intuïtief weten dat homoseksuele handelingen (evenals roddel, laster, brutaliteit, hoogmoed, roem, ontrouw, harteloosheid, meedogenloosheid) zonde zijn, “doen ze die niet alleen, maar stemmen ze er ook nog mee in” (Romeinen 1: 29-32). "Ik zeg het je zelfs met tranen, dat hun eer in hun schande is” (Filippenzen 3: 18-19)."

De invloedrijke voorganger maakt duidelijk dat zondebelijdenis dé sleutel is. "We (christenen, red.) institutionaliseren de zonde niet. We keren ons tot Jezus om vergeving en hulp. We roepen tot Jezus, "Die ons verlost van de toekomende toorn” (1 Tessalonicenzen 1:10). (...) Daarom schrijf ik dit. Geen politieke actie maar uit liefde voor de Naam van God en compassie voor de stad van de vernietiging." Piper sluit af met Psalm 119:136, 'Beken vol water stromen uit mijn ogen neer, omdat men Uw wet niet in acht neem'.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen