cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 augustus 2014 door Redactie

"God heeft altijd meerdere pijlen op Zijn boog"

Bij Esther waren er mensen, zoals Ahasveros en Haman die haar leven binnendrongen waardoor ze naar beneden werd gedrukt. "Ze speelde de hoofdrol in haar eigen leven niet meer en nam genoegen met een bijrol. De vraag van het Bijbelboek Esther is: slaagt ze erin de hoofdrol van haar leven terug te pakken?" Dat zegt Henk Stoorvogel op de dvd Bijbelse Helden, over Esther. 

Toen duidelijk werd dat het hele Joodse volk zou worden uitgeroeid kreeg Esther de kans het volk te redden uit de klauwen van de Hitler uit de vijfde eeuw voor Christus: Haman. Juist zij kon het volk redden aangezien Esther toegang had tot het hof van de koning. Henk Stoorvogel zegt hierover: "God heeft altijd meerdere pijlen op zijn boog. Je kunt er voor kiezen niets te doen. Dan zal God Zijn volk op een andere manier wel redden. Maar dan verlies jij de mogelijkheid mee te werken in het grote plan van God. Dat is de waarde die je mee mag nemen: God heeft altijd meerdere pilen op Zijn boog. Hij wil jou gebruiken. Maar wil jij niet, dan zal Hij iemand anders gebruiken. God gaf Esther om die reden geen opdracht maar een gelegenheid, geen bevel maar een kans. Hij zei: dit is je kans om de hoofdrol in je leven terug te pakken."

Bekijk de hele video hier: 

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen