cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 januari 2013 door Redactie

"De hel is geen heropvoedingsinstituut"

'De hel wordt in de kerk vaak voorgesteld als een plek waar je van ieder greintje genade bent verlaten en waar je eeuwige pijn en frustratie voelt. De hel als plek waar je eeuwig wordt gestraft omdat je tot oneer van God hebt geleefd voelt voor mij onrechtvaardig, omdat het er dan op lijkt alsof God mensen straft en roept: 'Dit moet je nooit meer doen!' om vervolgens nooit op te houden met pijnigen. Terwijl straf naar mijn idee bedoeld is om mensen een 'beter' mens te maken. Hoe dacht Jezus hierover?'

Iedere week beantwoordt Willem Ouweneel een vraag van een CIP-lezer. Deze week gaat de vraag over de hel en het onderwerp van eeuwige straf. Willem Ouweneel: "Jezus nam de hel heel serieus als een plek waar de goddeloze de gevolgen van hun daden moet ondervinden. Hij deed daar niet verdoezelend over - al sprak Hij er wel over in symbolische taal zoals door woorden als 'duisternis' en 'vuur'. Daaraan zien we gelijk dat het symbolen zijn, omdat er niet vuur kan zijn terwijl er tegelijkertijd duisternis is." Hij voegt toe: "De hel is geen heropvoedingsinstituut", stelt hij.

Bekijk het hele antwoord op de vraag hieronder.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen